Nu is Thuisbezorging nog niet actief. Waarom? Om meerdere reden……… lees hier waarom.

Zoals we in onze eerdere blogs aangaven: We zijn nog in voorbereiding. Wel al bijna klaar, maar we moeten nog een paar punten op allerlei i’s zetten. Bijvoorbeeld kwaliteitsfoto’s maken, selecteren, nabewerken en naar web-formaten omgezet worden, daar ben ik een hele tijd mee bezig geweest, en nog steeds mee bezig. Alle gerechts-omschrijvingen moest ik nalopen, en vaak herzien. En dat kost tijd, een heleboel tijd.

En waarom is dat belangrijk?

Wanneer ik iets wil bestellen op de website van thuisbezorgd, erger ik me aan het gebrek aan inspanning van de thuisbezorg editoren, maar ook van de bezorgrestaurants om hun gerechten aantrekkelijker te presenteren. Haastige non-suggestieve omschrijvingen, gebruik van Stock Photo’s. Je ziet steeds dezelfde foto’s bij bijna iedereen, waardoor bijna alle bezorgleveranciers zich niet kunnen profileren in het overaanbod van pasta’s, pizza’s, Sushi’s , Bento’s en zo voort. En dan heb ik het nog niet gehad over sh*tfotoos die je ziet naast de menu items. Er gaat soms een besluiteloos half uur voorbij voordat ik het waag om iets anders te bestellen. En nee, ik heb niet zoveel vertrouwen in de reviews, vaak hoge waarderingen alleen maar om de lage prijs.

Als je dus denkt dat je copywriting (Alles wat ik typ en plaats op mijn website, heet ” Copy Writing “, dat is iets anders dan ” Copy Right “)  en foto’s rustig kan overlaten aan vooral Thuisbezorgd, dan moet ik je helaas uit de droom helpen.Daarom moet het menu met al zijn tekst en afbeeldingen klaar zijn voordat ik in de verste verte ook maar denk aan laten thuisbezorgen door bezorgdiensten. Deliveroo, UberEats en thuisbezorgd  nemen de tekstuele omschrijvingen, prijzen en ook foto’s over van onze website.

Daarom, de eerste indruk telt!

De foto’s zullen bij deze diensten echter gereduceerd worden in resolutie kwaliteit waardoor slechte foto’s er nog veel slechter uitzien. Daarom besteed ik zoveel zorg aan mijn foto’s. Maar ook aan de gerecht omschrijving. Duizenden weten niet eens wat het verschil is tussen Surinaams, Chinees en Indonesisch. Vergeet niet dat wij opereren in een hele kleine markt. Honderden Indiase-, Surinaamse , pasta- en pizza- en griekse, en hamburger- en Shushi restaurants per één Indonesische toko. Zo zit het statistisch in elkaar. De eerste indruk moet daarom zo goed mogelijk zijn.Ik zal je nog wat vertellen: Wanneer op drukke dagen onze winkel vol stond (Pré-Corona), zou je denken dat bijna alle Amsterdammers wel weten wat Indonesische gerechten zijn. Maar ook ik ga wel eens naar de HEMA, nog geen 30 meter bij ons vandaan! Ik geloof alle medewerkers, ook die achter de kassa, weten niet eens dat wij bestaan! En dat doen wij al bijna 50 jaar! Als buurman…